Påsken anstormar och två(!) gycklare rullar in på Bohus Fästning. Vädret är det bästa som kan hoppas på på vårkanten och humöret är på topp!

Vi har blivit tilldelade var sin stor korg med godis och blev jätteglada, innan de säger att vi är tvungna att dela med oss. Inte ens dela med, faktist, vi ska ge bort hela rasket i något som kallas för godisregn. Barnen skrattar och tjuter, vi snyftar.

Sen var det däremot dags för en eldshow på gycklarmanér. Gamla godingar varvas med nya dumheter, omstöpt mer till gyckel än till eld. Småfräsigt, om jag får säga det själv (och det får jag, vi har inga korrekturläsare)

Efter undanstökande och sotavskrapande är det dags för något som kallas kvastrace. Vi dömmer och kommenterar och är funktionärer utan att egentligen riktigt förstå reglerna. Segrare koras i varje heat och stilpoäng utdelas till höger och vänster. Tävlingarna går med sådant engagemang och stoj att vi helt glömmer bort att fuska till oss segern!

Två tokstollar tackar slutligen för sig och lägger i hemlighet upp strategin för att hitta de gyllene påskäggen nästa år.